Co warto wiedzieć o tarczycy
Forum
- przeglądasz wątek Ogólne/Poporodowa nadczynność tarczycy
| Tytuł: | Poporodowa nadczynność tarczycy |
| Autor: | Ida2 1.1.1970, 01:00 |
| 6 miesięcy temu urodziłam synka i jakis miesiąc temu pojawiły się u mnie uderzenia gorąca, bóle głowy, ciągłe poddenerwowanie i zalewanie się potami. Lekarz podejrzewa poporodową nadczynność tarczycy i zlecił badania. Napiszę coś o tej dolegliwości, jak się to leczy i czy to przejdzie? | |
| Tytuł: | Poporodowa nadczynność tarczycy |
| Autor: | Ania 1.1.1970, 01:00 |
| Musisz poczekać na wyniki badań. Leczenie zależy od tego co powoduje nadczynność, czy choroba Basedowa, czy jest to reakcja na poród w postaci chwilowego zapalenia tarczycy. W obu przypadkach będziesz musiała przyjmować leki. | |
| Tytuł: | Tarczyca- huśtawki nastrojów |
| Autor: | Tynka 1.1.1970, 01:00 |
| U mnie też podejrzewają nadczynność tarczycy, w sobotę być może zrobię szczegółowe badania.. Czy napady złości i stany depresji mogą być z tym związane? | |
| Tytuł: | Tarczyca- huśtawki nastrojów |
| Autor: | Ania 1.1.1970, 01:00 |
| Jasne, drażliwość, huśtawka nastrojów, impulsywność to częste objawy towarzyszące nadczynności tarczycy. Do tego dochodzi jeszcze ciągłe uczucie gorąca, spadek masy ciała i napady niezaspokojonego apetytu. Ja to wszystko obserwowałem u siebie i jeszcze uderzenia gorąca. Jeśli to obserwujesz u siebie to na 100% nadczynność. | |
| Tytuł: | Guzek na tarczycy |
| Autor: | mucha23 1.1.1970, 01:00 |
| Niedawno wykryto u mnie guzka na tarczycy, co prawda bardzo mały, ale jednak. Dziwię się, że lekarzynie zalecił jego usunięcia, tylko same leki. Czułą bym się lepiej gdyby go usunęli. Dajcie znać, co zalecił wam lekarz w podobnym przypadku. | |
| Autor: | ktosia 1.1.1970, 01:00 |
| A moja mam ma guzka na tarczycy, też małego, i bierze. Nie każda choroba tarczycy wymaga operacji.. Mamie pomaga jodowanie bo "niszczy" guzki tarczycowe. Myślę, że lekarze wiedzą lepiej co w takiej sytuacji jest lepsze, czy operacja, czy farmakologia. | |
| Autor: | Madzia 1.1.1970, 01:00 |
| Mnie lekarz zalecił wysuszanie guzka tarczycy etanolem. Czy macie pojęcie gdzie mogłabym przejść taki zabieg? | |
| Tytuł: | Wysuszanie guzka tarczycy |
| Autor: | J234 1.1.1970, 01:00 |
| Ja przeszłam wysuszanie guzka jakiś rok temu w szpitalu bielańskim niestety są długie kolejki. | |
| Tytuł: | Rak tarczycy |
| Autor: | Joasia 1.1.1970, 01:00 |
| Ja sie wlasnie dowiedzialam, ze mam kilka guzow na tarczycy. W tym dwa wieksze (xxx i xxx centymetry) Niestety sa to zmiany nowotworowe i czeka mnie operacja. Wlasnie jutro ide sie umowic na ta operacje. Trzymajcie kciuki. | |